top of page
YAŞAMINIZDAKİ GÜRÜLTÜLERİ AZALTIRKEN,
ANLAM VE DEĞER TABANLI MUTLULUĞU ARTIRIYORUZ.

Yaşam koçluğu hizmeti ile aşağıdaki konularda sağlıklı,  doğru, uygulanabilir, farkındalık ve bilgelik oluşturucu özellikte bilgiler kazanmayı ve kazandırmayı hedefliyoruz.  Kişinin kendi iç ve dış uzayındaki alıcıları ve almaçlarındaki uyumsuzluğu azaltmayı istiyoruz. Anahtar ve kilit benzetmesinden yola çıkarak,  bireysel yaşamımızdaki kilit sorunlarımıza, doğru anahtarlarla yaklaşmayı, anahtar setimizi çoğaltmayı hedefliyoruz. Doğru tanımlanmış sorunu, doğru ve geçerli anahtarlarla çözebilme kapasitemizi bu süreçte artırmak,  ana hedef çıktılarımızdan biridir.

Kendi Egonuzu keşfetme yolculuğuna Hazır mısınız?

 Kendi doğamızda farkında olmadığımız, programların, matrikslerin ve algoritmaların farkındalığını kazanabilmişsek ancak o zaman irade ve bilginin gücüyle, hayatımızın vizyon ve misyonunu sağlıklı şekilde yeniden tanımlayabiliriz. Hayatın içinde ve merkezinde ortasında  akış halinde  o zaman kalabiliriz.
Biyolojik olarak ayakta kalma sorunlarını çözebilmişsek, sahip olmaya yönelik ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorsak,  bizim için anlamlı, değerli ve yaşama sevinci üreten huzurlu bir hayatın olmazsa olmazlarından biri, kendimizi keşfetme yolculuğuna çıkmaktır. 

Bireysel hayatımızda iyilik ve huzur halinde olabilme; düşünce duygu ve davranışlarımızı, akış halinde tutabilmeye, anı yaşayabilmeye ve orada kalabilmeye ve özne-insan yönümüzü güçlendirmeye bağlıdır.

Koçluk Hizmeti Almanın Olası Çıktıları

 

1-Kişiyi toplumda sürü psikolojisiyle hareket eden konumdan çıkarıp, iradesinin hakkını veren vicdanının sesini duyan, farkındalık düzeyi artmış, ilgi alanından etki alanına yoğunlaşmış bir koç ve özne insan haline gelmesine yardımcı olmak.  
2-   Hayatın sürücüsü olan ve yaşam için gerekli egosunun mahiyetini deşifre ederek, onun sağlıksız kullanımını azaltıp, sağlıklı  ifade yollarını göstermek; benliğinde aşırı ve yetersiz kullanılan yazılımları fark ettirmek.
3- İç ve dış dünyada  çok kefeli denge ve uyumu gözeterek kendi potansiyellerini hizmete sokma noktasında kişiye özel seçenekler sunmak.
4- Kişiyi reaktif  tutum ve davranış sergileme modundan,  yapıcı ve pozitif olumlu (proaktif) moda, geçişini engelleyen gürültüleri azaltmak.

5- Yaşamındaki marka değerlerini, yetkinlikleriyle zenginleştirmek. İtibarını, onur ve şerefini koruma ve güçlendirmeye yönelik sağlıklı sınırlar oluşturma ve hayır diyebilme kapasitesini açığa çıkarma.
6- Kendisinin varoluşunda ilk harç olan genetik programının temel bileşeni olan nöral genlerin, ruhsal yapı ve özelliklerinin ve memlerin(kültürün temel yapıtaşları olan zihin virüsleri) oluşturduğu algı analiz ve bakış açısı motiflerinin kendinde sıfır dikkat modunda nasıl etkili olduğunu kişiye fark ettirmek.

7-Hayatta neleri değiştirebileceğini ve neleri değiştiremeyeceğini, bilimin-aklın ve insanlığın tarihsel deneyimleri ışığında fark ederek, etki alanında daha çok enerji ve zaman harcamak.
8- İnsanın tercih ve kararlarında benlik ve zihin motiflerinin nasıl etkili  olduğunu fark ettirip, bu motifleri sağlıklı şekilde kanalize etme ve yönlendirmenin ipuçlarını kişiye yakalatmak.
9- İradenin gücü ile insan doğasının algoritmik işleyen güçleri arasındaki görünmez mücadeleyi kendi yaşamında yönetebilir ve yönlendirebilir konuma getirmek.

10-İnsanın varoluş zorunluluğunda saklı olan dört boyutlu iletişimi, dengeli ve uyumlu kurarak iletişim kazalarını azaltmak.

11- Çok katmanlı insan doğasının (biyolojik, psikolojik, zihinsel, sosyokültürel, tarihsel, ahlaki, ruhsal katmanlar) 21 temel ihtiyacını fark etmek ve bunları karşılamak için gerekli üç kaldıracın gücünden istifade etmeye başlamak. Bu kaldıraçlar, ekonomik akıl ve finansal gücü üreten ekonomik insan;  bilimsel aklı, entelektüel know-how sermayesini üreten bilim insanı; diplomatik-politik aklı  ve sosyal sermayeyi  örgütleyen politik-siyaset insanıdır. Bu üç insanı ya kendimizde inşa etmeye başlamak veya onlarla sağlıklı iletişim ve etkileşim haline girmek sürecini başlatmak.


12-Çevremizdeki insan çeşitlerini anlamaya ve onlarla sağlıklı iletişim kurmanın püf noktalarını keşfetmek.

13-Mutluluk ve huzur ile zevk ve derin  tatmin-doyum arasındaki farkları fark edebilecek farkındalık ve bilinç düzeyini kazanmak.
14-Yaşam pusulamızı, hayatta bizim açımızdan ne değerli ne önemli, ne anlamlı ve anlamsız  perspektifinden   yeniden kalibre etmek.
15- Özne olduğumuzu değerli ve önemli olduğumuzun farkına vararak, nesne-insan düzeyinde tüketilmişliklerimize sınırlar koymak. Özne-insan olmanın zevk ve hazzını yaşama becerisini kazanmak veya çoğaltmak.
16- Dıştan yanmalı motor değil, içten yanmalı motor olmak için iç istek motiflerimizi yeniden gözden geçirmek. Tutkularımızın bizi değil, bizim onları yönetmemizi sağlamak.
17- Varlığa bağımlı olmadan bütün varlıkla bağlantıda ve iletişimde kalabilmeyi öğrenmek, yaşama sevincini korumada olmazsa olmazdır.  “Bağlı olmak gerekli ve güzeldir. Bağımlılık ise sağlıksız ve patolojik bir tutunmadır.” Hakikatini anlayacak bilinç düzeylerini yakalamak. Hayatta ilişkide olduğumuz her şeyle bağlantıda  kalma düzeyimiz, bağımlılık derecesinde  ise bunları,  sağlıklı bağlılık düzeyine çekme noktasında yeni alışkanlıklar edinmek.
18- Hayata bakış, deneyimlerimizi anlamlandırma ve yorumlama noktasındaki hatalı alanlarımızı, fark etmeye çalışmak.
19-Hayatımızı örgüleyen çeşitli matrikslerin,  rüzgarların, fırtınaların, zorunluluk ve şansların farkına varmak. Rüzgara karşı değil, rüzgarı arkamıza alarak, bunların gücünden istifade etmeye çalışma becerisi kazanmak.
20- Yaşamdaki limitlerimiz (kısıtlamalar) nelerdir? neleri kontrol edebilirim? Yaşamımdaki belirsizlikleri nasıl yönetebilirim?  İletişim ve etkileşimde sağlıklı sınırları nasıl koyabilirim?  konularında farkındalığımızı artırmak.
21- Neden her zaman irade gücümle hayatta istediğim şeyleri yapamıyorum? Neden yapmak istemediğim şeyleri çoğu zaman yapmak zorunda kalıyorum? Sağlıklı tercih ve kararları nasıl verebilirim? Benim düşünce duygu ve davranışlarımı neler kontrol ediyor?  gibi önemli sorulara gerçekçi, bütüncül ve bilimsel cevaplar bulmak.
22- Sorunların kimyası noktasında farkındalık düzeyimizi artırmak. Yaşamımızdaki sorun çözme becerilerimizi çoğaltmak.

23- Yaşamda sahip olmakla, insanileşmek (olgunlaşmak) arasındaki ince çizgiyi korumanın püf noktaları. Biyolojik ve psikososyal insan katmanından, ahlaki-etik insan katmanına yolculuk yapmak.   Zaman ve enerjimizi  “Ne kadar ele geçirmeye, sahip olmaya” ne kadar olmaya, insanileşmeye, gönül dünyasını zenginleştirmeye ve  özne-insan, etik-insan kalmaya ayıracağız” sorusunun cevabını  arama  Ekonomik kalkınma endeksi ile insanileşme, insanlaşma endeksi arasında denge kurabilmenin püf noktaları.
24-İnsanı ne motive eder? Güdülenme düzeyleri nelerdir? Hayattaki içsel ve dış kaynaklı motivasyon araçlarımızın ne kadar farkındayız? Etkin kullanabiliyor muyuz sorularının cevabını bulma.
25- Hayatımızdaki stresi nasıl yönetip ona nasıl liderlik ederiz?
26- Öfke, kaygı, endişe korku, sevgi ve ilgilerimizi tanımak ve onları  yönetebilmeye başlamak
27- Hayatımızı” idare ediyoruz” seviyesinden “yönetmek ve ona liderlik etmek” seviyesine nasıl çıkarırız? Sıfır merkezli durumsal liderliğe geçiş basamakları nelerdir? Sorularının cevabını bulmak.
28-  Yaşam koçluğu hizmetinin önemli bir kazanımı da, “Ben merkezli bir yaşam algısından sıyrılıp, toplum, insanlık ve evren merkezli bir yasam algısına geçişin” güzelliklerini duymaya başlamaktır. 

29-Diğer insanlarla insan-insana, yetişkin-yetişkin ego durumunda iletişim kurabilme becerimizi ortaya çıkarmak ve güçlendirmektir.  Hayatımıza giren ve misafir olan insanları ötekileştirmeden, onları toplumsal rollerle özdeşleştirmeden ve nesneleştirmeden önce,  insan olduklarını hatırlama, dolayısıyla saygıya, iyiliğe, sevgiye ve değer verilmeye layık bir özne ve emanet  olduğunu derinden idrak etme;  yaşam koçluğu sürecinde  derinden hissedilen bir başka önemli kazanımdır.  

 

Ücretsiz Danışma

Ad *

Email *

Konu

Mesaj

Ayrıntılarınız gönderildi

Koçluk herkese gerekli mi?

 

Hayatımızı” idare ediyoruz” seviyesinden “yönetmek ve ona liderlik etmek” seviyesine nasıl çıkarırız? Sıfır merkezli durumsal liderliğe geçiş basamakları nelerdir? Sorularının cevabını bulmak isteyenler için gereklidir.

Koçluk hizmetinin çıktıları bireyin hazır olmasına, aktif katılım sağlamasına, verilen kitap okuma ödevlerini ve gündelik hayattaki egzersizleri yapma başarısına, kendi kendine geribildirimde bulunmasına ( koçlukta öğrenilen ve hissedilen fark edilen hususların günlük yaşamında yol açtığı etkileri ajanda günlüğüne kayıt ederek) doğrudan bağlıdır. 

Koçluk alarak,

Gelecek Hayatınızdaki  Keşkeleri Azaltabilirsiniz

 

Koçluk sürecinde sağlıklı değişim

  yavaş yavaş, özümsenmiş, içselleştirilmiş düşünce, duygu ve tutum davranış değişiklikleriyle ortaya çıkar. Koçluk sürecinde kişide oluşan ani ve hızlı değişimler, çok sağlıklı ve olumlu kabul edilmez. İnsan doğasının bütünselliğini kaybetmeden, parçalarda bütünle uyumlu değişiklikleri yavaş yavaş gerçekleştirme esastır.

Değişim mucizesi, insan doğasının çok boyutlu, katmanlı, çok kefeli ve zıtların etkileşimine dayalı dinamik ve uyum sağlayıcı yapı ve işleyiş mekanizmalarını anladığımızda, kavradığımızda, dürtü, güdü ve duygularımız tarafından yönetilen insan olmaktan çıkıp, özne-insan tutum ve davranışları sergilemeye başladığımızda gerçekleşir.

 

Selim UZUNOĞLU (Prof.Dr.)

İnsandaki Gen-Mem Etkileşimi Yapılar
 

"

Koçluk hizmetini alan birey, yaşamındaki gürültüleri tanımlayabilmeli, sınıflandırılabilmeli ve yönetebilmeye (azaltarak, yok ederek veya onlara karşı algısal yalıtım duvarı inşa ederek) başlamalıdır.
 

"

"

"

Yaşamında var olan anlam ve değeri,  yaşama sevincini çoğaltacak veya azaltmayacak şekilde yeniden kurgulanmasını veya iyileştirilmesini sağlamalı.  

 

 

Kendi düşünce duygu ve davranışlarımıza yön vermenin ve liderlik etmenin önündeki engelleri kaldırmaya yardımcı olmalı.

 

Yaşama sevincimizi ve huzurumuzu azaltan unsurlara karşı sınırlar ve kontrol çizgileri oluşturmaya yardımcı olmalı

 

 

"

"

"

Kişinin kendini keşfetmesine, tanımasına ayna tutarak, kendi doğasını ve iç uzayını keşif yolculuğuna çıkarmalı, öz benliğine (evine) dönüş yolculuğunu kolaylaştırmalı.

"

Kişi kendisi istemedikçe ve hazır olmadıkça, kendine yön verip liderlik yapamaz.

 

 

 

"

"

​© 2015 by Selim UZUNOĞLU Yaşam Koçu.Filozof-Akademisyen

Wix.com ile kurulmuştur.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
bottom of page